Duurzame bedrijfshal realiseren

Het duurzaam laten bouwen van een bedrijfshal doen wij op talloze manieren. De toepassing van de bedrijfshal en de wensen van de opdrachtgever zijn maatgevend voor de uiteindelijke uitvoering. De duurzame oplossingen lopen uiteen van gebouw gebonden afwerking (isolatie, hergebruik van bouwmaterialen, geïsoleerde beglazing en kierdicht om warmte of energie lekken te voorkomen) tot de positionering van de bedrijfshal en de routing in het pand. Een staalconstructie en het gebruik van sandwichpanelen zijn duurzaam vanwege het kunnen demonteren en hergebruiken.

Daarnaast zijn er duurzame installaties die zorgen voor laag verbruik en eigen voorziening van energie. Daarvoor worden zonnepanelen, warmtepompen ventilatie systemen en zonweringen toegepast.

Voor sommige toepassingen zijn zelfs subsidies te verkrijgen. Een oriëntatie daarvan kan via www.rvo.nl (Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), Stimulering Duurzame Energie, (SDE+), Energie Investering Aftrek (EIA) en Milieu Investeringsaftrek (MIA).

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer